FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Viadukta iz Libije stigli u Sofiju

Autor: nbar
ZAGREB/SOFIJA, 23. veljače 2011. (Hina) - Radnici hrvatske tvrtke Viadukta na radu u Libiji doputovali su u srijedu ujutro bugarskim zrakoplovom u Sofiju, gdje su ih dočekali djelatnici hrvatskog veleposlanstva, saznaje Hina.

U Sofiju je stiglo 65 radnika Viadukta, od toga 52 hrvatskih državljana, te devetero Makedonaca i četvero Srba. Hrvatske državljane u Sofiji dočekala je hrvatska veleposlanica Danijela Barišić, a Makedonce i Srbe njihovi veleposlanici.

Viadukt je organizirao čarter let za svoje djelatnike koji će iz Sofije biti prevezeni u Zagreb.

"U Libiji se nalazi još 11 radnika Viadukta, od kojih bi dvojica trebali Lufthansom preko Frankfurta stići u Zagreb, a njih devetoro u Hrvatsku će stići preko Beča", rekao je za Hinu direktor inozemnih poslova Viadukta Tomislav Štrbac, dodajući da svi Viaduktovi radnici imaju zrakoplovne karte te da njihov dolazak očekuje tijekom dana. "Time će Viadukt izvući sve svoje radnike iz Libije", rekao je Štrbac.

U srijedu ujutro u Zagreb bi iz Libije preko Frankfurta trebalo stići i 14 radnika Geofizike.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u srijedu se objavilo kako očekuje da će se radnici Montmontaže, njih dvadesetak, ukrcati na turski brod koji se nalazi pred upolovljavanjem u Bengazi.

Još četrdesetak hrvatskih radnika nalazi se u zračnoj luci u Tripoliju i trebali bi tijekom dana ili redovnim linijima ili uz pomoć Austrije biti prebačeni na sigurno.

Prema MVPEI-ju, za ostale radnike, posebno one CROSCO-a koji se nalaze na jugu Libije, čeka se dopuštenje libijskih vlasti za smještaj na sigurno. Na njihovom transportu, uz MVPEI, rade i CROSCO, talijanska tvrtka ENI te libijski partneri.

Hrvatsko ministarstvo pokušava organizirati i evakuciju pojedinačnih radnika iz Libije, te u tome surađuje i s drugim zemljama, posebice Turskom, koja u Libiji ima poseban tretman.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija ističe vrlo dobru suradnju s hrvatskim tvrtkama koje radi u Libiji u vrlo složenoj situaciji evakuacije hrvatskih državljana iz Libije

(Hina) xnab/xnbrc ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙