FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska evakuirala 3000 ljudi iz Libije

Autor: djan
ISTANBUL, 23. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Oko 3000 turskih državljana ukrcalo se u dva broda u luci u libijskom Bengaziju i zaplovilo prema Turskoj u srijedu ujutro, u prvoj masovnoj evakuaciji stranih državljana iz Libije otkako su u toj zemlji počeli nemiri.

Tursko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo da su jutros oko 5 sati dva turska broda s po 1500 putnika zaplovila iz Bengazija prema prema Marmarisu na jugozapadu Turske. Do tamo bi trebali ploviti dvadesetak sati.

I druge zemlje čiji se državljani nalaze u Libiji pokrenule su planove za njihovu evakuaciju. Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova osnovalo je poseban krizni stožer s tom namjenom. Dosad su se u Hrvatsku redovnim zračnim linijama vratila četvorica radnika Geofizike, a na evakuaciji ostalih intenzivno se radi. Po akcijskom planu MVPEI-a i hrvatskih tvrtki, dio hrvatskih radnika iz Bengazija trebao se u srijedu evakuirati turskim brodom, ali zasad nije poznato nalaze li se oni na nekom od brodova koji su jutros zaplovili prema Turskoj.

U Tripoliju se nalazi 140 hrvatskih radnika, u Bengaziju 28, u Zali 70, u Kufri 26, a u Džalu 33 radnika tvrtki Crosco, Geofizika, Mont-montaža i Vijadukt.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙