FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clinton: SAD će razmotriti sve opcije prema Libiji

Autor: dhai
WASHINGTON/ZAGREB, 23. veljače 2011. (Hina) - Američka državna tajnica Hillary Clinton u srijedu je pozvala Amerikance da odmah napuste Libiju i rekla da će Sjedinjene Države razmotriti "sve moguće opcije" kako bi odgovorile na nasilje režima Moamera Gadafija.

"Sve će biti na stolu", rekla je Clinton novinarima na zajedničkoj konferenciji za novinare s brazilskim ministrom vanjskih poslova Antoniom Patriotom u State Departmentu.

Prije poduzimanja kaznenih mjera, kao što su gospodarske sankcije, SAD se, po njezinim riječima, želi savjetovati s drugim zemljama kako bi bolje procijenio "tekuću" i "neizvjesnu" situaciju u Libiji. "Prvo moramo okupiti zajedno međunarodnu zajednicu", kazala je Clinton.

Pozvala je Amerikance u Libiji "da odmah otputuju" i da se obrate američkom veleposlanstvu za pomoć, ako je potrebno.

Trajekt u američkom najmu spreman je prevesti američke državljane od libijskog glavnog grada na otok Maltu, no još nije jasno kada će taj trajekt isploviti, izvijestile su američke TV mreže.

Brazilski je ministar izrazio zabrinutost stanjem u Libiji, posebno za brazilske radnike koji su radili na proširenju zračne luke u Tripoliju.

(Hina) xdh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙