FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: indeksi blago pozitivni

Autor: scvi
ZAGREB, 25. veljače 2011. (Hina) - Indeksi Zagrebačke burze oko podneva su bili u blago pozitivnom teritoriju te se čini da pronalaze tehničku podršku na sadašnjim razinama.

Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,42 posto, na 2.251 bodu, a Crobex10 0,5 posto, na 1.234 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 7,6 milijuna kuna, što je otprilike milijun kuna manje nego jučer u ovo doba.

„Nakon pada indeksa od početka prošloga tjedna za otprilike 4 posto, čini se da na ovim tehničkim razinama pronalaze podršku. Prosječne korekcije naniže dosežu do 6 posto, nakon čega je vidljiv povratak investitora na tržište“, kaže Dalibor Balgač, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja u Hypo Alpe Adria banci.

Kako dodaje, manji od očekivanja pad bruto domaćeg proizvoda za zadnje lanjsko tromjesečje također bi mogao pozitivno utjecati na kretanja na domaćem tržištu.

Državni zavod za statistiku objavio je danas da je bruto domaći proizvod u četvrtom kvartalu prošle godine pao za 0,7 posto, dok je u cijeloj prošloj godini gospodarstvo oslabilo za 1,4 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Pad BDP-a nešto je manji od očekivanja. Osam makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, procjenjivalo je u prosjeku da je u četvrtom tromjesečju BDP oslabio 0,9 posto.

Najveći promet do podneva je ostvaren dionicom Dalekovoda, 1,5 milijuna kuna. Cijena joj je potonula 2,12 posto, na 254,1 kunu.

Milijunski promet ostvarila je zasad još i dionica HT-a, a cijena joj je oslabila 0,73 posto, na 284 kune.

Nadomak milijunskom prometu su i dionice Belja i Dom Holdinga. Pritom je dionica Belja poskupjela 3,25 posto, na 100 kuna, a Dom Holdinga za 10 posto, na 56,9 kuna.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙