FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: dionica HT-a prekinula 7-dnevni negativni niz

Autor: scvi
ZAGREB, 23. veljače 2011. (Hina) - U današnjem trgovanju na Zagrebačkoj burzi indeksi stagniraju, a u najvećem je fokusu investitora dionica HT-a, kojom je ostvareno više od polovine prometa a i cijena joj je nakon sedam dana gubitaka u plusu.

Crobex indeks bio je oko podneva u minusu 0,05 posto, na 2.264 boda, dok je Crobex10 bio u plusu za toliko, na 1.242 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 12 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Indeksi su u blagoj pozitivnoj stagnaciji, a obujam trgovanja slab - znatnije se trguje tek dionicom HT-a. Negativna korekcija cijena dionica, izazvana lošijim od očekivanja poslovnim rezultatima većine najvećih domaćih kompanija, čini se da je sad već odrađena, a kako nema novih vijesti, ni loših ali ni poticajnih, cijene dionica bilježe tek blage oscilacije“, kaže Matko Bošković, broker i investicijski savjetnik u Centar banci.

Dionicom HT-a do podneva je ostvareno 6,3 milijuna kuna prometa, a cijena joj je ojačala 0,33 posto, na 283,73 kune. Time je prekinut njezin negativni 7-dnevni niz tijekom kojeg je oslabila 9,5 posto.

Najbliže milijunskom prometu su dionice Ine i Adrisa, kojima je ostvareno više od 750.000 kuna. Pritom je dionica Ine u minusu 0,6 posto, na 3.627 bodova, a povlaštena dionica Adrisa više od 2 posto,na 269,99 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, po rastu cijene za 4 posto izdvaja se dionica Dom Holdinga, a po padu cijene za više od 5 posto dionica Kaštelanskih staklenika.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙