FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: mirno trgovanje, bez smjernica

Autor: scvi
ZAGREB, 18. veljače 2011. (Hina) - Današnje trgovanje na Zagrebačkoj burzi odvija se mirno i bez jasnih smjernica, a u najvećem su fokusu investitora dionice HT-a, Belja i Kaštelanskih staklenika.

Oko podneva Crobex je bio u minusu 0,03 posto, na 2.261 bodu, a Crobex10 0,15 posto, na 1.240 bodova. Na tjednoj razini indeksi su u minusu oko 3 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je otprilike 10 milijuna kuna, kao i jučer u ovo doba.

„U mirnom današnjem trgovanju, bez jasnih smjernica, u najvećem fokusu investitora su dionice HT-a, Belja i Kaštelanskih staklenika. Indeksi stagniraju, dok su na tjednoj razini na gubitku oko 3 posto“, kaže Maja Bešević, portfelj menadžerica u Podravskoj banci.

Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, u visini od 2,7 milijuna kuna, a cijena joj je pala 1,16 posto, na 288 kuna.

Slijedi dionica Belja, s 2,25 milijuna kuna prometa, i skokom cijene za 9,2 posto, na 98,5 kuna.

Među milijunaše se uvrstila i dionica Kaštelanskih staklenika. Trenutno je u blokadi, zbog skoka cijene za više od 27 posto, na 4.499 kuna.

Od poslovnih vijesti, slovenski Dnevnik je objavio članak u kojem navodi da Agrokor planira preuzeti slovenski Mercator. U prvoj fazi planira kupiti 23,3 posto Mercatora od Pivovarne Laško, a nakon toga će kroz javnu ponudu pokušati steći većinski udjel u tom najvećem slovenskom trgovačkom lancu. Financijsku podršku za ovu operaciju Agrokoru osigurava talijanski UniCredito, piše taj list.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙