FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: drugi dan zaredom indeksi u blagom plusu

Autor: scvi
ZAGREB, 24. veljače 2011. (Hina) - Drugi dan zaredom, na Zagrebačkoj burzi i danas su indeksi u blagom plusu, a uz dionice HT-a, u nešto su većem fokusu investitora i izdanja Đuro Đaković Holdinga, Ine i Atlantic grupe.

Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,27 posto, na 2.254 boda, a Crobex10 0,41 posto, na 1.237 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 8,3 milijuna kuna, što je otprilike 4 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Domaće tržište odolijeva negativnim kretanjima na europskim burzama, gdje su indeksi u minusu četvrti dan zaredom. Budući da su domaći indeksi već drugi dan u blagom plusu, čini se da smo odradili dobitonosne prodaje izazvane objavom lošijih od očekivanja poslovnih rezultata nekolicine velikih domaćih kompanija prošloga tjedna“, kaže Ivana Hatvalić, direktorica Službe za investicijsko bankarstvo Štedbanke.

Kako dodaje, osim oporavka domaćeg gospodarstva moguće je da se investitori nadaju ove godine i boljoj turističkoj sezoni zbog nestabilne političke situacije na sjeveru Afrike.

Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, gotovo dva milijuna kuna. Pritom joj je cijena porasla 0,7 posto, na 286,2 kune.

Slijedi dionica Đuro Đaković Holdinga, s 1,3 milijuna kuna prometa i skokom cijene za 7,83 posto, na 40,9 kuna.

Među milijunaše uvrstile su se i dionice Ine i Atlantic grupe. Pritom je dionica Ine blago poskupjela, za 0,24 posto, na 3.655 kuna.

Dionicom Atlantic grupe, pak, trguje se po 800,5 kuna, što je 0,32 posto više nego jučer.

U međuvremenu, Atlantic Grupa izvijestila je da je u 2010. godini ostvarila ukupan prihod u iznosu od 2,3 milijarde kuna, što je 3,6 posto više u odnosu na 2009. godinu, dok je neto dobit porasla za 10 posto i iznosila je 106,8 milijuna kuna.

Sudeći po dosad ostvarenom prometu i blagom rastu cijene te dionice, čini se da su investitori zadovoljni ostvarenim rezultatima Atlantic grupe, smatra Hatvalić.

Na europskim burzama, pak pod utjecajem nemira u zemljama sjeverne Afrike i Bliskog istoka nastavljeno je negativno raspoloženje, četvrti dan uzastopno. Londonski Ftse, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks u minusu su između 0,3 i 1 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙