FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: stagnacija indeksa, pad prometa

Autor: scvi
ZAGREB, 17. veljače 2011. (Hina) - Nakon tri negativna dana, na Zagrebačkoj burzi danas su zaustavljene znatnije prodaje dionica pa indeksi stagniraju, no uz upola niži obujam trgovanja nego jučer.

Indeksi su tijekom prijepodneva oscilirali između pozitivnog i negativnog područja. Oko podneva Crobex je bio u minusu 0,12 posto, na 2.269 boda, a Crobex10 0,13 posto, na 1.245 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 10 milijuna kuna, što je upola manje nego jučer u ovo doba.

„Nakon tri dana učestalih prodaja dionica, investitori su danas tome stali na kraj, barem privremeno. Stoga indeksi stagniraju, a promet je znatno niži nego jučer“, kaže Tamas Nagy, voditelj retail trgovanja u investicijskom društvu Abacus brokeri.

U protekla tri trgovinska dana Crobex se spustio 2,6 posto, a Crobex10 2,7 posto, i to pod utjecajem lošijih od očekivanja financijskih izvješća domaćih kompanija.

Nagy dodaje kako se očekuje daljnja objava financijskih izvješća kompanija za prošlu godinu, koja će investitorima davati smjernice.

U međuvremenu, Ericsson Nikola Tesla najavio je za ponedjeljak novinsku konferenciju na kojoj će objaviti preliminarne poslovne rezultate za prošlu i procjene za ovu godinu.

Najveći promet ostvaren je do sada dionicom HT-a, u visini od 3,1 milijun kuna. Nakon tri dana pada, cijene joj se oporavila za 0,84 posto, na 292 kune.

Među milijunaše uvrstila se još i dionica Belja, koje je nakon jučerašnjeg pada za više od 18 posto danas oslabila dodatnih 4,3 posto, te stoji 89,9 kuna.

Od ostalih burzovnih zbivanja, dionica Vupika završila je u pozitivnoj blokadi zbog skoka cijene za 16,18 posto, na 99,9 kuna.

Ta kompanija izvijestila je da je u prošloj je godini ostvarila 105,6 milijuna kuna neto dobiti, nakon gubitka od 434,5 milijuna kuna u 2009. godini. Poslovni prihodi lani su joj porasli sa 175,58 milijuna kuna na 215,12 milijuna kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙