FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa i Sleimane žele "stabilnost" Libanona

Autor: mhaj
VATIKAN , 24. veljače 2011. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. i libanonski predsjednik Michel Sleimane u četvrtak su izrazili želju da formiranje nove libanonske vlade dovede do stabilnosti koju zemlja očekuje te su pozvali na suočavanje s velikim unutarnjim i međunarodnim izazovima, priopćio je u četvrtak Vatikan.

Papa i Sleimane, koji su razgovarali oko pola sata u, kako prenosi Vatikan, vrlo srdačnoj atmosferi, istaknuli su i "važnost angažmana civilnih i vjerskih vlasti na podizanju svijesti stanovnika o miru i o izmirenju", stoji u priopćenju Vatikana.

Razgovarali su i o stanju na Bliskom istoku, osobitu pozornost posvetivši nedavnim događajima u nekim arapskim zemljama te su izrazili zajedničko uvjerenje prema kojemu je potreba za rješenjem sukoba koji u regiji još traju vrlo hitna.

Puno su vremena posvetili razgovoru o stanju u kojemu su se našli kršćani u regiji te o njihovu potencijalnom doprinosu dobrobiti cijele zajednice. Papa i Sleimane su istaknuli kako je "Libanon, zbog prisutnosti različitih kršćanskih i muslimanskih zajednica odraz poruke slobode i poštovanja vrijedne koegzistencije, ne samo u regiji, već i u svijetu".

"U tom kontekstu, promidžba suradnje i dijaloga među pripadnicima različitih vjera sve je potrebnija", kazali su.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙