FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imenovan novi mariborski nadbiskup

Autor: lfia
LJUBLJANA, 3. veljače 2011.(Hina) - Papa Benedikt XVI. imenovao je za novog mariborskog nadbiskupa dosadašnjeg biskupa-koadjutora Marjana Turnšeka, dok je dosadašnji nadbiskup Franc Kramberger umirovljen, objavljeno je u srijedu službeno na portalu slovenske Katoličke crkve u Sloveniji.

Kramberger će 75. godinu života, kad se od biskupa očekuje da ponude ostavku vrhovnom crkvenom poglavaru, navršiti u listopadu ove godine.

No zadnjih se dana, pa i u crkvenim krugovima, otvoreno nagađalo da Vatikan traži personalne promjene u mariborskoj nadbiskupiji zbog skandala o visokoj zaduženosti nadbiskupije i poslovanja investicijskih financijskih tvrtki.

Nadbiskup Kramberger potvrdio je odluku o umirovljenju u srijedu na konferenciji za novinare u Mariboru, rekavši da je sam tražio umirovljenje.

Gospodarske teškoće mariborske nadbiskupije, čija su holdinške tvrtke prema tvrdnjama talijanskog tjednika "L'Espresso", koji se poziva na vatikanske izvore, dužne 800 milijuna eura, uzrokovale su gospodarska kriza i pad vrijednosti nekretnina i dionica, ali Katolička crkva u Sloveniji vjeruje da se suradnjom s bankama može iznaći rješenje.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙