FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juliusz Janusz novi nuncij u Sloveniji

Autor: lfia
LJUBLJANA, 10. veljače 2011.(Hina) - Papa Benedikt XVI. imenovao je u četvrtak za novog apostolskog nuncija u Sloveniji monsinjora Juliusa Janusza, titularnog nadbiskupa Caorle, objavio je tiskovni ured ljubljanske nadbiskupije.

Uz dužnost apostolskog nuncija u Sloveniji obavljat će i dužnost apostolskog delegata na Kosovu, no ta dužnost odnosi se na organizacijsku strukturu unutar Rimokatoličke crkve i ne treba je tumačiti pitanjima koja se odnose na državne odnose vezane uz diplomatsku aktivnost Vatikana, navodi se u priopćenju.

Juliusz je rođen 1944. godine u mjestu Lyczani (Poljska), a za svećenika je zaređen 1967. U diplomatsku službu Svete Stolice stupio je 1967, a do sada je službovao u nuncijaturama u Tajlandu, Njemačkoj, Brazilu, Nizozemskoj, Mađarskoj i u skandinavskim zemljama, te u Ruandi i Mozambiku.

Janusz je šesti nuncij u Sloveniji, od uspostave diplomatskih odnosa Svete Stolice i Republike Slovenije 1992. godine. Njegov prethodnik Santos Abril Y Castello obavljao je svoju dužnost od imenovanja 2003. godine.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙