FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 17. veljače

Autor: kgab
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 17. veljače:

BIJELJINA - Državni odvjetnici iz Hrvatske, Srbije i BiH u četvrtak će u Bijeljini razgovarati o aktualnostima u području pravosuđa, među kojima će biti i slučaj hrvatskog veterana Tihomira Purde, koji u sarajevskom zatvoru čeka odluku suda BiH o tome hoće li biti izručen Srbiji na temelju optužbe o navodnim ratnim zločinima. Državni odvjetnik Mladen Bajić, srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević i državni odvjetnik BiH Milorad Barašin razmotrit će okolnosti u kojima se nalazi Purda, kojem je prošli tjedan produžen ekstradicijski pritvor do šest mjeseci tijekom kojih će sud BiH odlučiti o zahtjevu za izručenje.

VATIKAN - Papa Benedikt XVI. primit će ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva, koji u srijedu navečer počinje dvodnevni službeni posjet Italiji.

RIM - Tuniski ministar vanjskih poslova Ahmed Abderauf Unais razgovarat će s talijanskim kolegom Robertom Maronijem o krizi izazvanoj priljevom tuniskih izbjeglica u Italiju.

MINSK - Počinju suđenja aktivistima uhićenima 19. prosinca prošle godine zbog sudjelovanja u masovnim prosvjedima protiv reizbora bjeloruskog predsjednika Aleksandera Lukašenka. Policijska brutalnost i uhićenja oporbenih aktivista, koji su prosvjedovali zbog lažiranja izbornih rezultata, izazvali su nezadovoljstvo međunarodne zajednice i ponovnu zabranu putovanja u Europsku uniju za Lukašenka i visoke bjeloruske dužnosnike.

Dežurni:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Srđan Baković

Popodne: Slavoljub Leko

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙