FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić u Njemačkoj o turizmu i približavanju EU-u

Autor: vmrs
ZAGREB/BERLIN, 23. veljače 2011. (Hina) - Drugi dan službenog posjeta Njemačkoj predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić u Berlinu je o suradnji Hrvatske i Njemačke u turizmu te o stanju hrvatskih pristupnih pregovora razgovarao s visokim njemačkim dužnosnicima, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Bebić se sastao s predsjednikom Odbora za turizam Bundestaga Klausom Braehmigom, predsjednikom Odbora za poslove Europske unije Bundestaga Gunterom Krichbaumom te Njemačko-hrvatskom skupinom prijateljstva u Bundestagu, na čelu s voditeljem Horstom Meierhoferom, priopćeno je.

Hrvatsko-njemačka suradnja na području turizma bila je središnja tema susreta predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića s predsjednikom Odbora za turizam Bundestaga Klausom Braehmigom, kojem su prisustvovale i potpredsjednica Hrvatskog sabora Željka Antunović te predsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša Marijana Petir.

Hrvatska svoju budućnost vidi u razvoju turizma koji je povezan s mnogim drugim gospodarskim granama, i spremna je surađivati s državama poput Njemačke na tom području, izjavio je predsjednik Sabora.

Jadransko more naš je najveći prirodni resurs i od iznimne nam je važnosti sačuvati njegovu biološku i ekološku uravnoteženost, dopunila je predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Marijana Petir, potaknuvši pritom ideju o sklapanju međudržavnog sporazuma o suradnji u turizmu, što je predsjednik Odbora za turizam Bundestaga Braehmig ocijenio dobrim smjerom za razvoj buduće suradnje između Hrvatske i Njemačke.

Tijekom susreta među ostalim se razgovaralo i o utjecaju klimatskih promjena na turizam i potrebnim mjerama kako bi se reducirale njihove negativne posljedice.

Glavna tema susreta Bebića i predsjednika Odbora za poslove Europske unije Bundestaga Guntera Krichbauma bila je trenutni status pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom. Saborsko je zaslanstvo potvrdilo odlučnost i spremnost Hrvatske da pristupne pregovore s Europskom unijom do kraja lipnja ove godine uspješno privede kraju. Upoznat s detaljima hrvatskih pristupnih pregovora, Krichbaum je izrazio čvrstu potporu njemačke politike u preostalim otvorenim pitanjima u završnici hrvatskih pregovora s EU-om.

Iskrenu potporu u posljednjim koracima uoči ulaska u članstvo Unije dali su i članovi Njemačko-hrvatske skupine prijateljstva u Bundestagu na čelu s voditeljem Horstom Meierhoferom. Oni s velikim zanimanjem prate aktualni razvoj događaja te sva postignuća Hrvatske na putu u Europsku uniju. Na sastanku su najavljeni skori sastanci parlamentarnih skupina prijateljstva u Njemačkoj i Hrvatskoj kako bi se istražile nove mogućnosti suradnje između Hrvatskog sabora i njemačkog Bundestaga, kaže se u priopćenju.

Saborsko izaslanstvo otputovat će u poslijepodnevnim satima u Duesseldorf gdje će se u srijedu navečer i u četvrtak sastati s predsjednikom Pokrajinskog parlamenta Sjeverne Rajne-Vestfalije Eckhardom Uhlenbergom, potpredsjednicom Pokrajinskog parlamenta Sjeverne Rajne-Vestfalije Gunhildom Boeth te predsjednikom Odbora za Europu i Jedan svijet Wernerom Jostmeierom.

(Hina) xvm/xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙