FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 23. veljače

Autor: bcav
ZAGREB, 23. veljače 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 23. veljače:

BERLIN - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić s izaslanstvom Sabora boravi u višednevnom službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj, tijekom kojeg su planirani brojni susreti s državnim i pokrajinskim dužnosnicima u Berlinu, Duesseldorfu i Wiesbadenu. Izaslanstvo Hrvatskog sabora u srijedu će u Berlinu biti službeno pozdravljeno na plenarnoj sjednici Bundestaga.

DEN HAAG - Haški sud će izreći presudu srbijanskom policijskom generalu Vlastimiru Đorđeviću, optuženom za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu s ciljem progona 800.000 Albanaca s Kosova u prvoj polovici 1999., kada je obnašao dužnost načelnika Sektora javne sigurnosti MUP-a Srbije i pomoćnika ministra unutarnjih poslova. Tužiteljstvo, koje za njega traži od 35 godina do doživotnog zatvora, tereti ga i za više masovnih ubojstava te za prikrivanje zločina, odnosno za premještanje stotina tijela ubijenih albanskih civila u masovne grobnice na nekoliko mjesta u Srbiji.

GRČKA - Sindikati privatnog i javnog sektora sazvali su 24-satni štrajk diljem Grčke protiv vladinih oštrih mjera štednje.

Dežurni:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: **385 1 4808645

Fax: **385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga/bcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙