FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 22. veljače

Autor: kgab
ZAGREB, 22. veljače 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 22. veljače.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić s izaslanstvom Sabora putuje u utorak u višednevni službeni posjet Saveznoj Republici Njemačkoj, tijekom kojeg su planirani brojni susreti s državnim i pokrajinskim dužnosnicima u Berlinu, Duesseldorfu i Wiesbadenu. Predsjednik Sabora u utorak će u Berlinu razgovarati s predsjednikom Bundestaga Norbertom Lammertom.

BEOGRAD - Tijekom službenog posjeta Beogradu glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz razgovarat će s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, predsjednikom srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim tribunalom Rasimom Ljajićem, srbijanskim tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem te predstavnicima službi koje tragaju za preostalim haaškim optuženicima Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem. Brammerz će, kako se očekuje, sa srbijanskim dužnosnicima razgovarati o suradnji Srbije s uredom haaškog tužitelja, kao i aktivnostima na pronalaženju i uhićenju Mladića i Hadžića.

DEN HAAG - Novo suđenje vođi srpskih radikala Vojislavu Šešelju za nepoštovanje Haaškog suda zbog toga što je u jednoj od svojih knjiga otkrio identitet 11 zaštićenih svjedoka tužiteljstva. Tužiteljstvo je u veljači prošle godine moralo podići novu optužnicu jer je u jednoj od svojih novih knjiga objavio podatke o 11 zaštićenih svjedoka tužiteljstva koji jasno upućuju na njihov identitet. Šešelj je najavio da će za svjedoke obrane pozvati upravo tih 11 osoba kako bi dokazao da su oni sami otkrili svoj identitet.

PRIŠTINA - Očekuje se održavanje izvanredne sjednice kosovskog parlamenta u utorak poslijepodne na kojoj bi trebao biti izabran novi predsjednik Kosova i kosovska vlada. Na temelju stranačkih dogovora glavni kandidat za kosovskog predsjednika je čelnik Alijanse novo Kosovo Behgjet Pacolli, dok je za kosovskog premijera nominiran dosadašnji premijer Hashim Thaci. Čelnik Alijanse novo Kosovo i poznati albanski biznismen Pacolli predložen je za predsjednika Kosova na temelju koalicijskog sporazuma Demokratske partije i Alijanse novo Kosovo, a mediji javljaju da će oporbene političke stranke u parlamentu za njegova protukandidata predložiti Adema Demaqija, kojega nazivaju i kosovskim Mandelom, a riječ je o najpoznatijem kosovskom političkom zatvoreniku s gotovo 30 godina provedenih u zatvorima bivše Jugoslavije.

PEKING - Kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev sastaje se s predsjednikom kineskog parlamenta Wuom Bangguom i premijerom Wenom Jiabaom.

Dežurni:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga/xbcav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙