FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić primio u nastupni posjet armenskog veleposlanika

Autor: kgab
ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u srijedu u Hrvatskom saboru u nastupni posjet Rubena Karapetjana, armenskoga veleposlanika u Hrvatskoj sa sjedištem u Rimu, priopćeno je iz ureda predsjednika Sabora.

U razgovoru o hrvatsko-armenskim bilateralnim i gospodarskim odnosima predsjednik Sabora je naglasio kako Hrvatska želi dublju suradnju s Armenijom i drugim zemljama u južnom Kavkazu stvaranjem pravnog okvira za jačanje gospodarske suradnje i trgovine.

Tomu bi trebalo pridonijeti i najavljeno imenovanje počasnih konzula u Zagrebu i Erevanu, suradnja s Armenskom gospodarskom komorom otvorenom prošle godine u Zagrebu te organiziranje gospodarskih sajmova i susreta hrvatskih i armenskih poslovnih ljudi.

"Hrvatske tvrtke svojim znanjem i iskustvom mogu sudjelovati u infrastrukturnim projektima u Armeniji, kao što je, primjerice, izgradnja autocesta", rekao je Bebić.

Hrvatska podupire Armeniju u nastojanjima da se približi Europskoj uniji i NATO-u i spremna je podijeliti svoje iskustvo i pomoći u ostvarenju tih ciljeva, istaknuo je Bebić.

Zahvalivši na ponuđenoj potpori, Karapetyan je istaknuo kako će u tim nastojanjima ključni biti međuparlamentarni odnosi, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙