FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranske snage sigurnosti sprečavaju prosvjede

Autor: ztre
TEHERAN, 20. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Tisuće pripadnika iranskih snaga sigurnosti raspoređene su u nedjelju na ulicama Teherana i drugih iranskih gradova kako bi spriječili oporbene prosvjede, objavljeno je na oporbenim internetskim stranicama.

Na stranicama oporbenih čelnika Mirhoseina Musavija i Mehdija Karubija objavljeni su pozivi na prosvjede diljem zemlje kako bi se odala počast dvojici prosvjednika poginulih prošli tjedan i iskazala "odlučna potpora proreformskom pokretu i njegovim čelnicima".

Musavijeva stranica izvijestila je o okupljanjima pristaša oporbe u raznim dijelovima Teherana.

Oporbena izvješća o tome da je jedna osoba poginula u sukobima u središnjem Teheranu opovrgnuo je jedan visoki vladin dužnosnik, prenijela je poluslužbena agencija Fars.

Službena IRNA javila je da je zapovjednik iranske policije potvrdio da su snage sigurnosti raspoređene u velikom broju na ulicama Teherana, ali je opovrgnuo da je došlo do većih incidenata.

Kći bivšeg predsjednika Akbara Hašemija Rafsandžanija nakratko je bila pritvorena zbog "izvikivanja provokativnih slogana" na jednom skupu, prenijela je IRNA. Po Farsu, puštena je pošto je kazala da je "bila u kupovini".

Strahujući od ponavljanja masovnih protuvladinih prosvjeda nakon predsjedničkih izbora 2009., iranske vlasti upozorile su u subotu da će nezakoniti oporbeni prosvjedi biti spriječeni silom.

U prosvjedima u ponedjeljak poginulo je dvoje ljudi, a deseci su ozlijeđeni.

(Hina) xzt ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙