FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za park-šumu Marjan mjerodavno ministarstvo okoliša

Autor: pgas
SPLIT, 18. veljače 2011. (Hina) - Ministarstvo kulture danas je dopisom Splitsko-dalmatinskoj županiji ispravilo svoje prijašnje stajalište da se obustavi gradnja u park-šumi Marjan dok se ne donese Prostorni plan područja posebnih obilježja (PPPPO), ustvrdivši kako je za to mjerodavno ministarstvo zaštite okoliša.

"Ministarstvo kulture naknadno je na znanje zaprimilo očitovanje ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva glede tumačenja zakona o prostornom uređenju i gradnji. U tumačenju se objašnjava da je PPPPO po zakonu o prostornom uređenju i gradnji strateški dokument prostornog uređenja, osnovna uloga kojega je utvrditi zaštitu, namjenu i uvjete korištenja prostora, uz poštivanje prirodnih vrijednosti na području posebnih obilježja. Nadalje se navodi da se mogućnost zabrane izdavanja odobrenja za gradnju odlukom o izradi prostornog plana odnosi samo na provedbene dokumente prostornog uređenja, iz čega proizilazi da to nije moguće utvrditi odlukom o izradi PPPO-a", navodi se u dopisu.

Objašnjava se kako je za problematiku PPPPO-a mjerodavno ministarstvo okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a mišljenje uprave za zaštitu prirode ministarstva kultre izrečeno "Društvu Marjan" nije obvezatno.

(Hina) xpgas ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙