FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival "Perforacije" u ožujku gostuje u New Yorku

Autor: agrb
ZAGREB, 18. veljače 2011. (Hina) - Festival "Perforacije", posvećen promociji i osnaživanju nezavisne kulturne scene, gostovat će od 11. do 21. ožujka u New Yorku, gdje će se predstaviti neke od vodećih suvremenih izvedbenih umjetnika i umjetničkih skupina iz Hrvatske i okolnih zemalja, izvijestili su danas organizatori festivala, udruga "Domino".

Festivalski program obuhvatit će dvanaest produkcija i više od pedeset umjetnika iz Bugarske, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Makedonije, koji će se tijekom deset dana predstaviti u njujorškom kazalištu La MaMa, koje je partner ovogodišnjih "Perforacija".

U New Yorku će se predstaviti nekoliko predstava koje su ujedno i američke premijere. Na programu su, među ostalim, djela kazališne skupine BADco., koja će Hrvatsku predstavljati i na Venecijanskom bijenalu, potom srpske redateljice Sanje Mitrović, nedavne dobitnice prestižne nagrade BNG Nieuwe Theatre za režiju i slovenska predstava Olivera Frljića "Proklet bio izdajica svoje domovine".

"Perforacije" će u New Yorku predstaviti i rad slovenskih skupina "Via Negativa" i "Mini Teatra", te instalacije Petre Kovačić, Željka Zorice i Igora Josifova.

Festival se zatvara 21. ožujka uz razgovor o stanju umjetnosti na području Balkana koja će se održati na prestižnoj The New School for Social Research.

"Perforacije" u Hrvatskoj organizira udruga "Domino", koja producira i festival "Queer Zagreb". Od osnutka 2009. cilj festivala "Perforacije" je okupljati, producirati i promovirati radove mladih i perspektivnih, ali i već etabliranih umjetnika s područja središnje i istočne Europe, koji imaju međunarodni značaj. Svake jeseni festival se održava u Rijeci, Dubrovniku i Zagrebu.

Gostovanje u New Yorku održava se uz potporu fondacija i institucija, Trust for Mutual Understanding, Dance Theater Workshop’s Suitcase Fund, FACE Croatia, hrvatskog Ministarstva kulture i hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, slovenskog Ministarstva kulture, Ureda za kulturu Ljubljane, Ureda za kulturu Grada Zagreba, Turističke zajednica Grada Zagreba, Grada Splita.

(Hina) xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙