FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: Geit traži međunarodnu pomoć

Autor: vrad
KAIRO, 15. veljače 2011. (Hina/AFP) - Egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Abul Geit pozvao je međunarodnu zajednicu da pomogne egipatskom gospodarstvu "teško pogođenom" krizom koja se završila padom predsjednika Hosnija Mubaraka.

Abul Geit razgovarao je telefonski s nekoliko kolega iz inozemstva, među kojima s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton te britanskim i saudijskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom i Saudom al-Fejsalom, ističe se u priopćenju egipatskog ministarstva vanjskih poslova.

"Abul Geit je upoznao sugovornike sa zbivanjima u Egiptu proteklih dana" i pozvao je "međunarodnu zajednicu da pomogne egipatskom gospodarstvu teško pogođenom političkom krizom što je zahvatila zemlju", po priopćenju.

Credit Agricole je u nedavnom izvješću ocijenio da je egipatsko gospodarstvo zbog krize gubilo najmanje 310 milijuna dolara na dan.

Abul Geit je razgovarao telefonski i s predsjednikom Palestinske samouprave Mahmudom Abasom i potvrdio mu "stalnu potporu (Egipta) pravima palestinskog naroda".

Abul Geit i Abas su se u razgovoru dotaknuli i nacrta rezolucije UN-ova Vijeća sigurnosti o prekidu gradnje židovskih naselja na okupiranim područjima.

Vrhovno vijeće oružanih snaga, kojemu je Mubarak nakon ostavke u petak povjerio vođenje države, zadužilo je egipatsku vladu da obavlja tekuće poslove.

(Hina) xvrad ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙