FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat odbija pozive za predajom vlasti

Autor: vkla
KAIRO, 2. veljače 2011. (Hina/AFP) - Egipat odbacuje pozive međunarodne zajednice, posebice SAD-a, za žurnom predajom vlasti, kazao je u srijedu egipatski ministar vanjskih poslova Hosam Zaki.

"To što strane sile traže, razdoblje predaje vlasti koje bi počelo odmah, Egipat odbacuje", rekao je Zaki u priopćenju, ocjenjujući da bi to dodatno zapalilo unutrašnju situaciju u Egiptu.

Američki predsjednik Barack Obama je dan ranije poručio egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku da bi u Egiptu "smjesta" trebala početi mirna, politička tranzicija. Isti dan je diljem zemlje više od milijun ljudi prosvjedovalo i tražilo njegov odlazak s vlasti.

Glavna oporbena snaga u Egiptu, Muslimanska braća, u srijedu su priopćila da odbijaju prijedlog da Mubarak ostane na čelu države do kraja svog mandata u rujnu.

"Narod odbija sve jučer predložene djelomične mjere Mubarakova režima i ne prihvaća ništa drugo osim odlaska s vlasti", stoji u priopćenju Muslimanske braće.

Osamdesetdvogodišnji Mubarak je na vlasti već 29 godina, a u utorak je u televizijskom obraćanju rekao da se u rujnu neće kandidirati za šesti šestogodišnji mandat.

(Hina)xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙