FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashton obećala financijsku pomoć EU-a Tunisu

Autor: akoz
TUNIS, 14. veljače 2011. (Hina/AFP) - Visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politku Catherine Ashton u ponedjeljak se u Tunisu sastala s predsjednikom prijelazne tuniske vlade Mohamedom Ganušijem i najavila 258 milijuna eura pomoći EU-a za Tunis.

Ashton je nakon sastanka s Ganušijem rekla da Unija planira idućih mjeseci završiti pregovore o davanju "naprednog statusa" Tunisu, što znači povlaštene uvjete trgovine, te da EU planira Tunisu do 2013. godine dati 258 milijuna eura pomoći.

Visoka predstavnica EU-a je najavila i da će Unija kao pomoć u nadgledanju predsjedničkih izbora poslati izborne promatrače.

"Željeli bi biti glavni saveznik Tunisa u kretanju prema demokraciji", rekla je na konferenciji za tisak. "Želimo pomoći u otvaranju i demokratskoj tranziciji zemlje".

Na pitanje o valu ilegalnih imigranata iz Tunisa Ashton je rekla da EU na tom pitanju radi s tuniskim i talijanskim dužnsonicima. "Najvažnije je da se sve učini po pravilima, za sigurnost mladih i Italije", rekla je.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙