FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Westerwelle u Tunisu radi pomoći u tranziciji

Autor: mtro
TUNIS, 12. veljače 2011. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle doputovao je u subotu u Tunis, dva dana uoči dolaska visoke predstavnice EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton, kako bi pomogao Tunisu u tranziciji nakon odlaska predsjednika Ben Alija i prije predsjedničkih i parlamentarih izbora.

Westerwelle je, nakon britanskog kolege Williama Haguea, drugi europski ministar vanjskih poslova koji je došao u Tunis nakon odlaska predsjednika Zina El Abidina Ben Alija 14. siječnja.

Njemački ministar vanjskih poslova ovim posjetom želi jasno pokazati da su Njemačka i Europa spremne pomoći Tunisu u razdoblju političke tranzicije, navelo je u petak ministarstvo.

Westerwelle bi se trebao sastati s premijerom Mohamedom Ganušijem i dužnosnicima povjerenstava zaduženih za reformu politike i istraživanja o malverzacijama i zloporabama bivšeg režima.

On je razgovarao s predsjednikom Tuniske lige za ljudska prava Mohtarom Trifijem koji je izrazio zadovoljstvo njemačkom podrškom Tunisu prije izbora koji će se održati za šest mjeseci.

Diplomatska aktivnost intenzivira se dok mjesec dana nakon pad Ben Alija prijelazna vlada trpi snažan politički i socijalni pritisak.

Zemlja je podijeljena na one koji se zalažu za brzu normalizaciju i izbore za šest mjeseci i na one koji se zalažu za odgodu izbora od barem godinu dana kako bi se omogućila pojava novih političkih snaga.

(Hina) xtm ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙