FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utemeljiteljska sjednica Partnerskog vijeća Panonske Hrvatske

Autor: ztes
VIROVITICA, 11. veljače 2011. (Hina) - U Virovitici je danas održana utemeljiteljska sjednica Partnerskog vijeća Panonske Hrvatske kojoj je nazočio potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić.

Vijeće, osnovano u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju, sastoji se od 48 članova, među kojima su osim predstavnika državnih tijela i ministarstava župani svih osam županija Panonske Hrvatske i ravnatelji njihovih razvojnih agencija te predstavnici jedinica lokalne samouprave, institucija i udruga.

Ministar Pankretić istaknuo je da Zakon o regionalnom razvoju potiče regionalnu i lokalnu upravu da predlaže pokretanje projekata, a vijeće će, rekao je, konsenzusom odrediti koji su projekti najvažniji u tom dijelu zemlje. Najbolji je to primjer, naglasio je, decentralizacije i informiranja regija o njihovoj budućnosti.

U sastavu Panonske Hrvatske su Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska, Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko-moslavačka i Karlovačka županija.

Komentirajući pretvorbu Hrvatskih voda iz javne ustanove u trgovačko društvo, Pankretić je izjavio da nema nikakve opasnosti od njihove privatizacije.

"Kad je riječ o prirodnom bogatstvu kao što su šume i vode, HSS i HDZ su u koalicijskom sporazumu jasno odredili da njihova prodaja ne dolazi u obzir", istaknuo je.

U sklopu posjeta Virovitičko-podravskoj županiji ministar Pankretić će među ostalim u Voćinu otvoriti športsku dvoranu, izgradnju koje je pomoglo ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

(Hina) xztes yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙