FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada raspustila četiri vijeća

Autor: mcur
ZAGREB, 3. veljače 2011. (Hina) - Na današnjem zatvorenom dijelu sjednica Vlada je donijela Rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Korčule i općinskih vijeća Huma na Sutli, Klenovnika i Saborskog.

Naime, u Gradu Korčuli i navedenim općinama u zakonom određenom roku nije donesen proračun, odnosno odluka o privremenom financiranju, pa su se stoga stekli zakonom propisani uvjeti za raspuštanje gradskog, odnosno općinskog vijeća, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Isto tako, Vlada je donijela Rješenje o imenovanju povjerenika Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti korčulanskoga Gradskog vijeća, te povjerenika za svako od prije navedenih općinskih vijeća.

Vladinim povjerenikom za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Korčule imenovan je Abel Brčić, Davor Krajačić imenovan je povjerenikom za Općinsko vijeće Općine Hum na Sutli, Danijel Bunić povjerenikom Općinskog vijeća Općine Klenovnik, a Tomislav Špehar povjerenikom Općinskog vijeća Općine Saborsko.

Po Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Vlada, kada raspusti predstavničko tijelo, imenuje svog povjerenika u toj jedinici lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave. Dužnost je povjerenika osigurati ostvarivanje prava i obveza građana i pravnih osoba u toj jedinici do uspostave njezinih predstavničkih tijela, a ovlast povjerenika prestaje danom konstituiranja tijela.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙