FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: spar
ZAGREB, 5. veljače 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Vijeće visokih učilišta i veleučilišta podržalo je rad prosudbenih povjerenstava koje je osnovalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) za izradu triju zakona - o znanosti, o visokom obrazovanju i o sveučilištu, priopćilo je danas Ministarstvo. U priopćenju se podsjeća da su rad spomenutih povjerenstava već podržali ravnatelji znanstvenih instituta i Rektorski zbor hrvatskih sveučilišta. Kako se navodi, Vijeće visokih učilišta i veleučilišta poslalo je dopis ministru znanosti, obrazovanja i športa Radovanu Fuchsu u kojemu pohvaljuju partnerski odnos između mjerodavnoga ministarstva i akademske zajednice na daljnjem usuglašavanju nacrta zakonskih prijedloga zakona kroz rad u prosudbenim povjerenstvima. U dopisu se ističe da je to najbolji put za iznalaženje adekvatnih i prihvatljivih zakonskih rješenja.

ZAGREB - Jadranski naftovod - JANAF d. d. priopćio je kako je danas prilikom iskopa za polaganje elektroenergetskih instalacija na Terminalu Žitnjak, oštećen cjevovod u kojemu je bila sumporna kiselina te da je curenje zaustavljeno, a sanaciju provodi ovlaštena tvrtka. Radove iskopa je izvodio vanjski izvođač. U oštećenom cjevovodu bila je 48-postotna sumporna kiselina, a brzom reakcijom manipulativnog osoblja curenje je zaustavljeno, navodi JANAF u večerašnjem kratkom priopćenju. U iskop je iz oštećenog cjevovoda isteklo 13,5 kubičnih metara kiseline, koja je neutralizirana vapnom i inhibitorima te se prikuplja zajedno s onečišćenim tlom i zbrinjava sukladno propisima. Sanaciju provodi ovlaštena tvrtka, kažu u JANAF-u.

SPLIT - Izložba o Marjanu "Marjanski album" poslijepodne je otvorena u splitskog Galeriji multimedijalnog kulturnog centra. Organizator izložbe je građanska inicijativa "Za Marjan", a tijekom popodneva Splićani su dolazili u Galeriju multimedijalnog kulturnog centra, gdje su sami na tiramolu (konopu) postavljali svoje fotografije iz obiteljskih albuma. Na fotografijama je glavni motiv Marjan. Na raznim fotografijama koje su građani izložili nalaze se i crno-bijele fotografije sa početka 20. stoljeća, kao i fotografije Splićana i njihovih obitelji na plažama, na 'prvoj vidilici' ili dok se kupaju. Kako je predviđeno po programu izložba će biti otvorena do 22 sata, a fotografije će se prikupljati i idućih dana. Cilj ove izložbe je Splićane podsjetiti kako se nekad i zašto koristila park-šuma Marjan.

POREČ - Trojica mladića i djevojka u dobi od 17 do 20 godina ozlijeđeni su prilikom slijetanja osobnog automobila "BMW" s ceste kod Baderne nedaleko Poreča, izvijestila je istarska policija. Automobil je iz smjera Pazina prema Poreču vozio 19-godišnjak koji je jutros na ulasku u Badernu u lijevom zavoju zbog, kako kažu u policiji, neprilagođene brzine i nepoštivanja uvjeta na cesti sletio izvan kolnika te se više puta prevrnuo, pri čemu su porušena i dva stabla. U automobilu su bili i 18-godišnja djevojka te mladići u dobi od 17 i 20 godina, svi s porečkog područja. Nakon nesreće su prevezeni u pulsku Opću bolnicu, gdje je utvrđeno da su dvije osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙