FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Da, ministre" - premijera u Komediji

Autor: Ana Todoric
ZAGREB, 10. veljače 2011. (Hina) - U Kazalištu Komediji večeras je izvedena premijera komedije "Da, ministre" autora Antonyja Jaya i Johnatana Lynna u režiji Zorana Mužića, koju je s češkog jezika prevela Dagmar Ruljančić.

U dinamičnoj satiri, koja je nastala prema motivima kultne britanske serije "Yes, minister", uz Milu Elegović nastupili su Saša Buneta, Igor Mešin, Davor Svedružić, Damir Lončar, Vinko Kraljević, Ana Kraljević i Emil Kuzminski. Scenograf predstave je Darko Bakliža, kostimograf Željko Nosić, a glazbu je skladao Igor Karlić.

U predstavi je riječ o nesnalaženju novog ministra u beskrajnim hodnicima birokracije unutar kojih se svaka ideja o promjeni, uštedi ili "ne daj bože, brizi za građane čijim se porezom taj golemi aparat hrani, zaluta ili pak bespovratno izgubi", navodi se u programskoj knjižici predstave. U očekivanju ulaska u Europsku uniju, komedija je, ocjenjuje se, zanimljiva hrvatskim gledateljima i redatelj je od vrlo podatnog predloška postavio iznimno duhovitu dinamičnu društvenu satiru. Kako najavljuju protagonisti predstave, gledatelji će u toj brzoj, duhovitoj i satiričnoj komediji pronaći mnoge sličnosti s trenutačnom hrvatskom političkom situacijom, a ministričine dvojbe činit će se vrlo vjerojatnima i uvjerljivima jer riječ je o opisu političke situacije koja Hrvatsku tek očekuje.

Na večerašnjoj premijeri je, među mnogobrojnom publikom, nazočan bio i ministar kulture Jasen Mesić.

(Hina) xta ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙