FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kazalište "Gavella" gostovalo u Rimu

Autor: mkov
ZAGREB, 4. veljače 2011. (Hina) - Zagrebačko Gradsko dramsko Kazalište "Gavella" gostovalo je 1. i 2. veljače u prestižnom rimskom kazalištu "Teatro Argentina" s predstavom "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog, izvijestila je danas kazališna služba za odnose s javnošću.

Talijanski jubitelji teatra, njih više od tisuću, s velikom su pozornošću pratili Shakespeareove stihove te ovacijama ispratili ansambl kazališta "Gavella".

Eklektični sklop i njegove nemirne rukavce "Sna Ivanjske noći", u prijevodu Milana Bogdanovića, u Rimu su oživjeli Hrvoje Klobučar, Ksenija Pajić, Janko Rakoš, Franjo Dijak, Sven Šestak, Ivana Roščić, Nataša Janjić, Nenad Cvetko, Ozren Grabarić, Đorđe Kukuljica, Darko Milas, Siniša Ružić i Pero Kvrgić, ističe se u priopćenju.

Redatelj predstave je Aleksandar Popovski, dramaturg Dubravko Mihanović, scenografiju je izradio studio NUMEN, kostimografkinja je Jelena Proković, a autor glazbe Kiril Džajkovski.

Kazalište "Teatro Argentina" ima vodeću ulogu u kazališnom i kulturnom životu Rima, a sagrađeno je i premijerom Rossinijeve opere "Seviljski brijač" otvoreno u 18. stoljeću na antičkim ostacima. To je kazalište jedna od najvećih europskih pozornica domaćin mnogim gostujućim dramskim i plesnim predstavama, simfonijskim koncertima i projekcijama.

Zagrebačka publika imat će prigodu 10. veljače ponovno pogledati predstavu u zagrebačkom kazalištu Gavella, a potkraj ožujka bit će odigrana i svečana 100. izvedba predstave čija je premijera bila u prosincu 2007.

(Hina) pp/xmkov ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙