FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U splitskom HNK praizvedba predstave "Tartuffeerie"

Autor: zjur
SPLIT, 1. veljače 2011. (Hina) - U splitskome Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) večeras je pred prepunim gledalištem praizvedena drama Sanje Ivić "Tartuffeerie", u režiji Gorana Golovka.

Riječ je o nagrađenoj drami koja je od Ministarstva kulture dobila 2009. godine nagradu za dramsko djelo "Marin Držić".

Na daskama splitskog kazališta u ulozi Tartuffea nastupio je Nikola Ivošević, a u ostalim ulogama Goran Marković, Ksenija Prohaska, Robert Kurbaša, Filip Radoš, Nenad Srdelić, Arijana Čulina, Anastasija Jankovska, Vicko Bilandžić, Tajana Jovanović, Marko Petrić, Josip Zovko, Bruna Bebić i Nives Ivanković. Scenograf predstave je Marin Gozze, a kostimografkinja Marija Žarak. Za scenski pokret bila je zadužena Elena Nikolajeva, a za glazbu Mirko Krstičević.

Predstava govori o kazališnom ansamblu koji želi postaviti Molierea na scenu.

"Moliereova komedija o licemjernu uljezu i obiteljskom sukobu poslužila je Sanji Ivić kao ishodište za eruditski, virtuozno ispjevan tekst o kazalištu jučer, danas i sutra. Njezina 'predstava u kojoj ne manjka čudesa' beskrajno je duhovita, zaigrana i razigrana tročinka, u kojoj autorica manirom rasne komediografkinje i vješte stihotvorke iskazuje svoju ovisnost i ljubav prema glumištu i glumcima", istaknulo je svojedobno stručno povjerenstvo Nagrade za dramsko djelo "Marin Držić" za dramu Sanje Ivić "Tartuffeerie".

(Hina) xzjur ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙