FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praizvedba "Moći sudbine" u riječkom HNK u subotu

Autor: dsil
RIJEKA,10. veljače 2011.(Hina) - Opera Giuseppea Verdija "La forza del destino/Moć sudbine" bit će prikazana 12. veljače u riječkom HNK "Ivana pl. Zajca" kao središnja ovosezonska operna praizvedba, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Kako je navela intendantica HNK i dirigentica te opere Nada Matošević, "Moć sudbine" je prošli put izvedena u Rijeci prije 29 godina te je toliko vremena moralo proteći da se pronađe kvalitetna postava za novo uprizorenje.

Ravnatelj riječke Opere Ozren Prohić, ujedno i redatelj "Moći sudbine", istaknuo je da je postavljanje opere znak produkcijske i umjetničke zrelosti riječkog ansambla jer je, kako je kazao, tu bitno da svi elementi budu na najvišoj razini. Posebno je istaknuo vrijednost pjevača, članova riječkoga HNK i gostiju koji nastupaju, te scenografiju Dalibora Laginje i kostime Irene Sušac.

U subotnjoj praizvedbi nastupit će meksički tenor Luis Chapa, uz Sinišu Hapača, Olgu Kaminsku, Ivicu Čikeša, Kristinu Kolar, Ozrena Bilušića i druge. U autorskom timu su još i koreografkinja Maja Marjančić i oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙