FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medvedev u nenajavljenoj inspekciji kritizirao policiju

Autor: mhaj
MOSKVA , 10. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev nenajavljeno je u četvrtak posjetio glavnu željezničku postaju u Moskvi, te kritizirao policijsko osiguranje zaprijetivši da će otpustiti odgovorne, dva i pol tjedna nakon što je bombaš samoubojica usmrtio 36 osoba u glavnoj moskovskoj zračnoj luci.

"Pogledajte samo, nisam opazio nijednog policajca", rekao je Medvedev dužnosnicima koji su ga pratili tijekom njegova iznenadna posjeta željezničkoj postaji Kijevskaja u središtu Moskve.

Potom je krenuo u obilazak lokalne policijske postaje gdje je dežurnog policajca upitao zbog čega je sigurnost na tako niskoj razini, ljutito se mršteći kada je policajac požurio pozvati svoje kolege putem radija.

Ruski je predsjednik nakon toga razgovarao s najvišim dužnosnicima policije, zaprijetivši otkazima odgovornima.

Javnome tužitelju naredio je da istraži na koji način Ruske željeznice, koje su u državnom vlasništvu, štite svoju infrastrukturu. Medvedev je kazao kako smatra da je samoubilački napad u zračnoj luci Domodjedovo 24. siječnja uspio zbog nedostatne sigurnosti, no njegovi kritičari smatraju da je riječ o nesposobnosti njegove vlade da se suprotstavi ekstremistima koji su izveli nekoliko većih napada u Moskvi, među kojima su i dva samoubilačka napada na podzemnu željeznicu u kojima je prošle godine ubijeno 40 osoba.

Istraživanje javnog mišljenja što ga je početkom mjeseca provela neovisna tvrtka Levada pokazalo je da 58 posto Rusa za napad na zračnu luku Domodjedovo odgovornom smatra policiju. Medvedev je u četvrtak savjetovao da se što češće koriste policijski psi kako bi se zajamčila što bolja sigurnost. "Nitko ne može zamijeniti pse", rekao je.

(Hina) xmh ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙