FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pahor na Sveučilištu John Hopkins o zapadnom Balkanu

Autor: lfia
LJUBLJANA, 9. veljače 2011.(Hina) - Svim zemljama zapadnog Balkana treba pružiti europsku perspektivu kao poticaj za potrebne reforme, iznio je slovenski premijer Borut Pahor u izlaganju na školi za međunarodne odnose sveučilišta John Hopkins, u osvrtu na stanje u regiji, prenio je u četvrtak Glas Amerike.

"To ne kažem zato što je Slovenija jedina zemlja bivše JUgoslavije koja je članica EU-a i što će Hrvatska biti druga, vjerojatno za nekoliko godina, nego zato jer mislim da je integracija zapadnog Balkana u EU i NATO fundamentalna osnova za mir i stabilnost, te sigurnost u cijeloj Europi. To je naše službeno stajalište i moja pozicija o ovoj situaciji", rekao je Pahor, prenosi Glas Amerike.

Pahor je dodao da je kao slovenski premijer koji sudjeluje na sastancima europskih lidera svjestan mišljenja nekih zemalja EU-a da je zbog "zamora" integracije uslijed proširenja proces širenja nakon prijama Hrvatske potrebno za neko vrijeme zaustaviti, ali da smatra da je to pogrešna politika.

Pahor se u svom izlaganju zauzeo i za dijalog Prištine i Beograda, te za ustavne promjene koje bi se uz sudjelovanje svih strana u BiH postigle kako bi ta zemlja mogla napredovati prema EU i NATO savezu.

(Hina) xfl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙