FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pahor razgovarao s Bidenom i susreo se s Obamom

Autor: lfia
LJUBLJANA, 9. veljače 2011.(Hina) - Slovenski premijer Borut Pahor završio je u srijedu svoj trodnevni posjet SAD-u razgovorima u Bijeloj kući s potpredsjednikom Josephom Bidenom, a nakratko ga je primio i američki predsjednik Barack Obama.

Pahor je nakon razgovora na konferenciji za tisak s potpredsjednikom Bidenom rekao da je s američkim sugovornicima u Washingtonu razgovarao i o mogućnosti da Slovenija primi nekog od zatvorenika iz Guantanama, ali da će moguća odluka o tome uslijediti jer Slovenija za sada nema zakonske osnove za takvo što, te da se na tome i dalje radi.

Biden je pak pohvalio "lidersku" ulogu Slovenije u regiji, te dodao da se razgovaralo i o otvorenim pitanjima na Balkanu.

Kako ističu slovenski mediji, razgovori Pahora i njegovih sugovornika tijekom boravka u SAD-u, te ministara vanjskih poslova i financija Samuela Žbogara i Francija Križaniča koji su ga pratili, odnosili su se posebno na želju za privlačenje većih američkih investicija, pri čemu su američki sugovornici isticali da se investitori ponekad susreću s administrativnim preprekama.

Slovenski premijer pozvao je američkog potpredsjednika Bidena da posjeti Sloveniju, a posjet je u cjelini s obje strane ocijenjen kao "vrlo dobar", prenijeli su u četvrtak slovenski mediji.

(Hina) xfl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙