FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 10. veljače

Autor: tper
ZAGREB, 9. veljače 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 10. veljače.

ZAGREB - Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) na konferenciji za novinare najavit će kampanju protiv neisplate plaća i isplate plaća bez uplate doprinosa tražeći od Vlade da institucije rade svoj posao (10,30 sati, Radnički dom, Krešimirov trg 2).

ZAGREB - U Hrvatskoj turističkoj zajednici bit će potpisani ugovori za oglašavanje HTZ-a u promotivnim kampanjama i promotivno/prodajnim kanalima u 2011. godini sukladno mjerama "Upoznaj Hrvatsku" i "Ostani u Hrvatskoj" (12,00 sati, HTZ, Iblerov trg 10/IV).

ZAGREB - Obilježavanje službenog početka IPA 2008 twinning light projekta "Jačanje kapaciteta za sprječavanje nepravilnosti u postupcima javne nabave". Cilj projekta, vrijednog 230 tisuća eura, je doprinijeti jačanju pouzdanog i transparentnog sustava javne nabave u Hrvatskoj sukladno standardima EU te time smanjiti mogućnost za nepravilnosti, prijevare i korupciju u postupcima javne nabave (10,00 sati, Informacijski centar EU, Trg žrtava fašizma 6).

ZAGREB - U Hrvatskoj su u prosincu prošle godine u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija bile zaposlene 218.932 osobe, što je 1,7 posto manje nego u studenom, objavio je Državni zavod za statistiku. U obrtu je bilo 195.825 zaposlenih, a u slobodnim profesijama 23.107. Statistika zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama pokazuje pad broja zaposlenih u prosincu na mjesečnoj razini u 17 područja djelatnosti, a taj se pad kreće od 0,1 posto u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima do 4,8 posto u građevinarstvu. Porast broja zaposlenih ostvaren je samo u obrazovanju i iznosi je 0,5 posto. Po županijama, zaposlenost u obrtu i slobodnim profesijama u prosincu svugdje je pala, a taj pad kreće se od 0,8 posto u Varaždinskoj županiji do 4,3 posto u Virovitičko-podravskoj županiji.

dežurne urednice:

prije podne - Nevenka Brčić

poslije podne - Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙