FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 4. veljače

Autor: nbrc
ZAGREB, 4. veljače 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 4. veljače.

ZAGREB - Sindikat metalaca Hrvatske - industrijski sindikat najavit će na konferenciji za novinare akcije koje će poduzeti izostane li odobrenje Europske komisije splitskom Brodosplitu za ugovaranje gradnje novih brodova. Moratorij za ugovaranje traje dok Europska komisija ne da ocjenu programa restrukturiranja Brodosplita, a sindikati, kako navode, vjeruju riječima ministra gospodarstva Đure Popijača kako će u roku 15 dana dobiti informaciju o ugovaranju novih brodova u Brodosplitu (11 sati, Radnički dom, Trg kralja Petra Krešimira IV).

SPLIT - Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca - podružnice Dalmacija govorit će na konferenciji za novinare o svom zahtjevu Vladi da ubrza administrativne procedure prilikom izdavanja dokumenata potrebnih za realizaciju poduzetničkih poduhvata (11 sati, Bernardinova 1).

ZAGREB - Kružnih putovanja stranih brodova prošle je godine u hrvatskom teritorijalnom moru bilo 856 ili 11,3 posto više nego u godini prije, dok je putnika na tim brodovima došlo 7,5 posto više ili njih gotovo 1,1 milijun, objavio je Državni zavod za statistiku. Ukupno su svi brodovi na kružnim putovanjima u Hrvatskoj prošle godine boravili 1.782 dana ili 6 posto više nego u 2009. Najviše je stranih brodova na kružnim putovanjima, 74,8 posto, i prošle godine svoj prvi ulazak u hrvatsko more evidentirao na području Dubrovačko-neretvanske županije, koju slijedi Splitsko-dalmatinska u kojoj se prvi put evidentiralo 15,4 posto brodova.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙