FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 26. siječnja

Autor: tper
ZAGREB, 25. siječnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 26. siječnja.

ZAGREB - PEM PAL plenarna konferencija "Izazovi reformi upravljanja javnim financijama - upravljačka odgovornost u izvršenju proračuna" održat će se u Zagrebu u organizaciji Centra izvrsnosti u financijama, u ulozi Tajništva PEM PAL-a, zajedno s nekoliko partnera, uključujući Svjetsku banku, hrvatsko Ministarstvo financija, Ministarstvo financija Ruske Federacije i više međunarodnih organizacija. Najavljeno je sudjelovanje oko 200 sudionika, uglavnom rukovodećih službenika ministarstava financija, iz srednje i istočne Europe te zemalja središnje Azije, koji će raspravljati o glavnoj temi konferencije "Upravljačka odgovornost u izvršenju proračuna". Predstavnici Hrvatske predstavit će novi Zakon o fiskalnoj odgovornosti te izazove s kojima se Hrvatska suočava u provedbi reformi, a svoja iskustva će tijekom konferencije prenijeti i predstavnici Nizozemske, Velike Britanije i Slovenije. PEM PAL mreža za Upravljanje javnom potrošnjom uz međusobnu suradnju, pokrenuta je 2006. godine uz pomoć Svjetske banke u 18 zemalja srednje Azije i srednje i istočne Europe (9,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borna 2).

ZAGREB - Predstavljanje nove udruge na hrvatskom tržištu - Udruge za promicanje kulture u poslovanju. Osnivači udruge su Hendal, Ramiro i Status grupa, a osnivači smatraju da je krajnje vrijeme za kvalitetnu i organiziranu aktivnost na povećanju svijesti o važnosti promicanja kulture u poslovanju i predstavljanje jasnih smjernica za njen razvoj (11,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Hrvatski pčelarski savez za konferenciji za novinare predstavit će katastar pčelinjih paša i projekt registra pčelara i paša. Na projektu se radilo više od dvije godine po najvišim standardima u EU. Klikom "miša" može se dobiti uvid u razmještaj pčelinjaka u Hrvatskoj, broju košnica itd. (10,30 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslijepodne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙