FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 7. veljače

Autor: tmis
ZAGREB, 6. veljače 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 7. veljače.

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) na svojoj će sjednici razmatrati aktualnu privatizacijsku problematiku (11 sati, HFP, Ivana Lućića 2).

ZAGREB - U organizaciji Agencije za javno-privatno partnerstvo, Vijeće za regionalnu suradnju i UN-ovog tima stručnjaka za javno-privatno partnerstvo održat će se međunarodna konferencija pod nazivom "Jačanje kapaciteta za javno-privatno partnerstvo u jugoistočnoj Europi". Na konferenciji će biti riječi o utjecajima financijske krize na JPP i spajanje s EU fondovima kao potencijalnim rješenjem, zajedničkoj EU perspektivi kao okviru usklađivanja javne nabave i JPP zakonodavstva u regiji itd. Nakon otvaranja konferencije predviđene su izajve za medije (9,00 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Hrvatskih 60 posto kućanstava prošle je godine posjedovalo osobno računalo, a 57 posto ih je imalo pristup internetu, što su porasti od 5 i 7 posto u odnosu na godinu prije, podaci su iz istraživanja "Uporaba informacijskih i komunikacijskih tehnologija-IKT u kućanstvima i kod pojedinaca u 2010." koje je u ime Državnog zavoda za statistiku provela agencija Ipsos Puls. U tom je istraživanju, koje se referira na prvo tromjesečje prošle godine, sudjelovalo 2.463 osobe od 16 do 74 godine te njihova kućanstva. Kod onih kućanstava koja su prošle godine imala pristup internetu istraživanjem je utvrđen porast širokopojasnog pristupa (xDSL) u odnosu na prethodnu godinu i to od 5 posto, na 68 posto kućanstava koji imaju taj pristup. Slično kao i godinu prije i prošle su računala najviše koristile osobe mlađe dobi, 16 do 44 godine, te đaci, studenti i zaposleni, dok to korištenje opada s starijom dobi te kod umirovljenika, ali je primjetan porast korištenja u svim dobnim kategorijama.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙