FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 27. siječnja

Autor: dduk
ZAGREB, 26. siječnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 27. siječnja.

ZAGREB - "Zadnje odluke prije ulaska u EU" tema su druge konferencije u sklopu projekta "Novi model rasta hrvatskog gospodarstva", zajedničkog projekta Poslovnog dnevnika i magazina Banka. Konferenciju će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Organizatori najavljuju da će se čelni ljudi hrvatskog gospodarstva i politike osvrnuti na odluke koje Vlada mora donijeti kako bi završila pristupne pregovore s EU-om i kakav će utjecaj te odluke imati na hrvatsko gospodarstvo. (9,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - O rezultatima nadzora zrakoplovnih vlasti SAD-a nad Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo na konferenciji za novinare govorit će ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj James B. Foley. Zrakoplovne vlasti SAD-a utvrdile su da Hrvatska ispunjava međunarodne sigurnosne standarde u zračnom prometu pa su Hrvatskoj dodijelile kategoriju 1, koja hrvatskim i američkim zračnim prijevoznicima omogućuje uspostavu izravnih linija između Hrvatske i SAD-a (11 sati, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14).

ZAGREB - Ukupni dug opće države, koji uključuje inozemni i unutarnji dug središnje države, izvanproračunskih korisnika i lokalne države, na kraju rujna prošle godine iznosio je 133,9 milijardi kuna, a njegov udio u BDP-u bio je 40,7 posto, pokazuju podaci Ministarstva financija. Javni je dug Hrvatske smanjen na mjesečnoj razini, u rujnu u odnosu na kolovoz, za dvije milijarde kuna, no podaci iz Mjesečnog statističkog prikaza Ministarstva financija pokazuju da je u odnosu na kraj 2009. godine porastao za 13,6 posto ili za 16 milijardi kuna. Na godišnjoj se razini, u odnosu na kraj rujna 2009. godine, bilježi rast javnog duga za 23,3 milijarde kuna ili za 21,1 posto, pa je tako i udio duga opće države u BDP-u povećan za više od sedam postotnih bodova, sa 33,2 posto krajem rujna 2009. na 40,7 posto krajem rujna prošle godine.

dežurne urednice:

prije podne - Nevenka Brčić

poslije podne - Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙