FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH osudio održavanje krnje sjednice parlamenta

Autor: zkre
MOSTAR, 28. siječnja 2011. (Hina) - HDZ Bosne i Hercegovine osudio je u petak postupak stranaka SDP-a BiH i Stranke demokratske akcije, čiji su članovi u petak održali sjednicu Doma naroda Federacije BiH bez nazočnosti hrvatskih izaslanika.

U petak je u Sarajevu održana sjednica Doma naroda kojoj je nazočilo 25 zastupnika uglavnom iz redova SDP-a i SDA i njihovih stranačkih partnera, koji su pozvali četiri županijske skupštine da imenuju preostale izaslanike za Dom naroda koji bi trebao obuhvaćati 58 izaslanika.

U izdanoj deklaraciji nakon kratkog zasjedanja, sudionici sjednice najavili su da će konstituirati Dom naroda ako županije u sljedećih deset dana ne imenuju preostale izaslanike.

HDZ BiH nazvao je taj potez nijekanjem činjenice da je BiH "država triju ravnopravnih i konstitutivnih naroda" te da bošnjačke stranke demonstriraju argumente brojčane nadmoći, što prema mišljenju HDZ BiH "višenacionalnim zajednicama kakva je Bosna i Hercegovina nikada nije vodilo dobrim rješenjima nego produbljivalo razlike".

HDZ BiH je pozvao političke predstavnike svih triju konstitutivnih naroda u BiH na dogovor o ustroju nove vlasti koja bi zemlju izvukla iz duboke političke i gospodarsko-socijalne krize.

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) i Ured visokog međunarodnog predstavnika u petak su odvojeno priopćili da se nisu stekli uvjeti za održavanje sjednice Doma naroda, gornjeg, nacionalno koncipiranog doma parlamenta Federacije, dok preostale županije ne izaberu izaslanike.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙