FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH protiv poteza SDP BiH i SDA

Autor: zkre
MOSTAR, 29. siječnja 2011. (Hina) - HDZ BiH osudio je u subotu poteze SDP-a BiH i Stranke demokratske akcije (SDA) da u petak održe konstituirajuću sjednicu Skupštine županije Središnje Bosne bez nazočnosti većine hrvatskih zastupnika ocjenjujući to pokušajem poništavanja većinske volje toga naroda s posljednjih općih izbora.

"Ovim činom je dodatno produbljena politička kriza u Županiji Središnja Bosna i radi se sve kako bi se poništila volja više od 35.000 Hrvata te županije koji su svoje povjerenje poklonili HDZ-u BiH, HDZ-u 1990 i Hrvatskoj seljačkoj stranci – Novoj hrvatskoj inicijativi ", priopćili su u subotu iz HDZ-a BiH.

Iz ove stranke su pojasnili da sjednicu skupštine drže nelegalnom jer u njezinu radu nije sudjelovalo deset hrvatskih zastupnika od 30 koliko broji skupština.

"Drugi put je održana nelegalna sjednica koja je sazvana od strane tzv. predsjedatelja konstituirajuće sjednice Skupštine po odluci većine zastupnika u Skupštini, čime je po tko zna koji put došlo do kršenja Ustava FBiH i Županije Središnja Bosna, te poslovnika o radu županije Središnje Bosne", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je ova stranka zatražila zaštitu vitalnog nacionalnog interesa što su ignorirali bošnjački zastupnici iz reda SDP-a BiH i SDA te izabrali skupštinsko vodstvo.

HDZ BiH je pobjednik izbora u županiji Središnjoj Bosni a u poslijeizbornoj je koaliciji sa HDZ-om 1990., no SDP želi uspostaviti vlast zajedno sa SDA te Narodnom strankom Radom za boljitak.

(Hina) xzkre ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙