FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović i Tihić za ubrzanje uspostave vlasti

Autor: zkre
MOSTAR, 26. siječnja 2011. (Hina) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je u srijedu nakon susreta s čelnikom Stranke demokratske akcije Sulejmanom Tihićem da su se njih dvojica dogovorila ubrzati uspostavu nove izvršne vlasti koju bi činili predstavnici stranaka koje su osvojile najviše glasova među tri naroda.

“Zajedno smo se dogovorili da poduzmemo korake kako bismo ubrzali uspostavu vlasti, kako bi bila zadovoljena forma da legitimni predstavnici triju naroda budu u vlasti”, rekao je Čović nakon sastanka u izjavi za medije u Mostaru.

Dodao je da je tijekom susreta u Sarajevu Tihiću predao dokument smjernica za uspostavu novih vlasti koje je HDZ BiH u utorak dostavio drugim političkim strankama.

“Neki nam zamjeraju da su načela postavljena preopćenito, ali zasigurno su vrlo sadržajna i obuhvaćaju više elemenata te jasno propisuju što trebamo raditi. Najvažnije je da je dovoljno prihvatljiva svima kako bi se krenulo u realizaciju parlamentarne većine i uspostave vlasti”, objasnio je Čović.

Prema zajedničkome priopćenju, Čović i Tihić suglasili su se o potrebi da se "intenziviraju razgovori radi što brže implementacije izbornih rezultata".

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) ponudila je u utorak svoju plaformu za moguću upostavu vlasti u BiH na temelju rezultata izbora provedenih u listopadu 2010. godine, odgovorivši tako na sličan dokument što su ga još u prosincu prošle godine ponudile četiri stranke okupljene oko Socijaldemokratske partije BiH (SDP).

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙