FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: spar
ZAGREB, 6. veljače 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Državni zavod za statistiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje reagirali su danas, zbog, kako ističu - objektivnog i činjeničnog izvještavanja - na tvrdnje koje su pojedini mediji prenijeli preuzevši vijest s internet portala Business Insider - Money Game, u kome se tvrdi da je Hrvatska druga zemlja po visini nezaposlenosti u svijetu te da je ispred nje samo Južnoafrička Republika. Naime, prema podatcima Državnog zavod za statistiku, stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj prema anketi radne snage u 3. kvartalu 2010. iznosila je 11,5 posto, naglašava se u priopćenju. U priopćenju se također podsjeća kako je "Međunarodna organizacija rada (ILO) kao specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda objavila izviješće o globalnim trendovima u 2011. - Global Employment Trends 2011.", a da "pojedini mediji tvrde kako su informaciju uzeli iz izviješća UN-a". "Podatke vezane uz rad, zapošljavanje i nezaposlenost objavljuje ILO na svojim stranicama", naglašavaju Državni zavod za statistiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje. "Radi objektivne informiranosti navodimo da je prema podatcima Državnog zavod za statistiku, stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj prema anketi radne snage u trećem kvartalu 2010. godine iznosila 11,5 posto. Također navodimo da je prema podatcima Eurostata, stopa nezaposlenosti u istom razdoblju - trećem kvartalu 2010. godine, bila veća u sljedećim zemljama: Estonija (15,5 %), Irska (13,9 %), Grčka (12,4 %), Španjolska (19,8 %), Latvija (18,0 %), Litva (17,8 %), Slovačka (14,1 %) itd", stoji u priopćenju. "Podatci objavljeni na internet stranicama EUROSTAT-a odgovaraju podacima ILO-a", stoji u priopćenju Državnog zavoda za statistiku i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

VUKOVAR - Na prijevremene izbore za Gradsko vijeće grada Vukovara, do 15,30 sati, od ukupno 32.711 birača koliko ih je na biračkom popisu, izašlo je 7.784 odnosno 23,8 posto birača, potvrđeno je iz Gradskog izbornog povjerenstva. Vukovarci na današnjim prijevremenim izborima glasuju za jednu od ukupno 16 kandidacijskih listi. Bira se 25 članova novoga sastava Gradskoga vijeća, a do 19 sati, kada se birališta zatvaraju, birači mogu glasovati na jednom od ukupno 16 biračkih mjesta. Iz Gradskog izbornog povjerenstva je također potvrđeno kako nisu utvrđene značajnije nepravilnosti u dosadašnjem tijeku izbora. Prošli sastav Gradskog vijeća u kojem je SDP imao 13, HDZ 11, SDSS tri i HSP dr. Ante Starčević dva vijećnika, Vlada RH je raspustila u prosincu prošle godine te raspisala prijevremene izbore.

SPLIT - Na području Dugopolja sjeverno od Splita, predvečer je na nekoliko mjesta izbio požar, a vatra se večeras približila i kućama u naselju Đakići, izvjestio je Županijski centar 112 Split. A požar koji je tijekom dana izbio na području Prugova, na oko 4 hektara, kojeg gase Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Zagora i Klis te popodne jedan air traktor, još nije stavljen pod nadzor. Večeras oko 18 sati vatrogasci iz Muća uspjeli su lokalizirati požar na brdu Moseć u kojem je opožareno između 80 i 90 hektara niskog raslinja i makije. U gašenju tog požara poslijepodne je bio angažiran jedan kanader i jedan air traktor. Na širem području Muća poslijepodne je izbio i požar blizu Ramljana, ali su večeras oko 18,30 sati vatrogasci iz Muća, Solina i Vranjica uspjeli lokalizirati taj požar, navode u splitskog Županijskom centru 112. Vatrogasci iz Muća uspjeli su večeras oko 17,30 sati lokalizirati i požar na području Vrba. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split, Felicio Perčina, komentirajući česte požare u Dalmaciji u zadnjih nekoliko dana, upozorio je kako se pri njihovu gašenju troše financijska sredstva predviđena za ljetnju sezonu. Naime, jedan sat leta kanadera stoji oko 30.000 a jedan sat leta air traktora oko 25.000 kuna, kazao je Perčina.

KARLOBAG - U prometnoj nesreći koja se dogodila poslijepodne oko 16 sati na državnoj cesti D 8 (Jadranska magistrala) kod Karlobaga, teško je ozlijeđen 28-godišnji motociklist iz Splita, izvijestila je večeras Policijska uprava ličko-senjska. Nesreća se dogodila kad je motociklist, vozeći motacikl "aprilia pegaso" splitskih registarskih oznaka, iz smjera Karlobaga prema Zadru, uslijed neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i pao na kolnik zajedno s motociklom. Nakon toga je udario u zaštitnu metalnu ogradu s desne strane gdje se i zaustavio. U nesreći je 28-godišnji motoociklist zadobio teške tjelesne ozljede, a liječnička pomoć mu je pružena u gospićkoj Općoj bolnici. Očevid su na mjestu nesreće obavili službenici Policijske uprave ličko-senjske.

ZAGREB - Temperature u Hrvatskoj danas su iznad prosjeka za ovo doba godine i do sedam stupnjeva, a iznadprosječno toplo zadržat će se do kraja tjedna, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ). Još sutra i prekosutra zadržat će se ovakve temperature, a u srijedu i četvrtak one će malo pasti, da bi prema kraju idućeg tjedna ponovno porasle. Najtopliji grad u Hrvatskoj u 14 sati bio je Knin s 19 stupnjava, a najhladniji Poreč s osam stupnjeva. Visoke temperature zabilježene su i u Ogulinu - 18 stupnjeva te Pargu pored Čabra od 17 stupnjeva, baš kao i u Pazinu. U Zagrebu je izmjereno 12 stupnjeva, izvijestio je DHMZ.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙