FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski Raiffeisen kupuje poljsku Polbanku

Autor: vmom
BEČ, 4. veljače 2011. (Hina/APA) - Austrijska banka Raiffeisen Bank International u četvrtak je najavila kupnju poljske banke Polbank s ciljem njezina pripajanja postojećem poslovanju u srednjoj i istočnoj Europi.

Prvi korak banke bit će stjecanje 70-postotnog udjela u Polbanku za koji će dosadašnjem vlasniku grčkom EFG Eurobank Ergasiasu platiti 490 milijuna eura.

Dogovorena je također mogućnost da Raiffesen u konačnici u cijelosti preuzme Polbank i integrira ju u Raiffeisen Bank Polsku, postojeću podružnicu u toj zemlji.

"Sa snažnim fokusom na privatne klijente, Polbank je savršeni partner za Raiffesen Bank Polsku, koja je vrlo dobro pozicionirana u segmentu korporativnog poslovanja", navodi se u priopćenju Raiffeisena.

U očekivanju odobrenja regulatornih vlasti, prvi korak u dogovorenom poslu trebao bi biti zaključen u četvrtom tromjesečju ove godine, odnosno prvom tromjesečju 2012.

Polbank ima više od 800 tisuća klijenta, a njezina bilanca stanja krajem trećeg tromjesečja prošle godine iznosila je ukupno 5,5 milijardi eura.

Raiffeisen Bank Polska ima više 240 tisuća klijenata a vrijednost njezine imovine iznosila je 31. rujna 2010. 6,5 milijardi eura.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙