FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor o imenovanju članova NO HRT-a

Autor: trub
ZAGREB, 4. veljače 2011.(Hina) - Hrvatski sabor jutros je počeo raspravu o prijedlogu Odbora za medije da zastupnici za predsjednicu Nadzornog odbora HRT-a imenuju Silviju Luks Kalogjera, a za članove Željka Čaglja, Antu Žigmana i Orsata Miljenića.

Predsjednik Odbora Nenad Stazić (SDP) uvodno je kazao kako je Odbor razmotrio svih 20 pravovaljanih kandidatura koliko ih je pristiglo na natječaj za članstvo u Nadzornom odboru, te ih sve uputio saborskim klubovima na usuglašavanje.

Budući da se nisu usuglasili, klubovi vladajuće većine predložili su Silviju Luks za predsjednicu Nadzornog odbora te Željka Čaglja i Antu Žigmana za članove, dok je oporba za člana predložila Orsata Miljenića.

Prema novom Zakonu o HRT-u, peti član Nadzornog odbora (NO) bit će predstavnik Radničkog vijeća HRT-a.

Sabor je prethodno kratko raspravio prijedlog potvrđivanja Sporazuma između Vlade RH i Komisije europskih zajednica, kojim se određuju povlastice i imuniteti izaslanstva Komisije europskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

Riječ je o sporazumu potpisanom 9. ožujka 2000. godine, kojim se određuje da članovi izaslanstva Komisije europskih zajednica i njihove obitelji na području Republike Hrvatske uživaju prava, povlastice i imunitet na temelju Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine.

(Hina) xtr/vl ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙