FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: bomba u Berlinu protiv europske Hrvatske

Autor: trub
ZAGREB, 18. siječnja 2011.(Hina) - To nije bomba protiv Ive Josipovića, nego borba protiv europske Hrvatske, izjavio je danas IDS-ov zastupnik Damir Kajin, komentirajući prijeteće pismo koje je zajedno s ručnom bombom jučer stiglo u veleposlanstvo RH u Berlinu.

Kajin je na konferenciji za novinare u Saboru rekao kako je ta prijetnja uperena protiv reguliranja odnosa sa Srbijom, protiv onih koji ne žele živjeti u svađi sa susjedima i ne žele tolerirati ratni zločin, te protiv onih koji ne pristaju na pljačku Hrvatske.

"Mnogi su mislili da će raspadom Jugoslavije nestati Bugojanci, na koje se pozivaju ove skupine u Njemačkoj, ali njihovo javljanje 2011. pokazuje da im nikada nije bilo stalo do demokratske Hrvatske, već da bi Hrvatsku i u 2011. najradije vidjeli kao ono što je bila NDH do 1945.", poručio je. "Dok ih je dio hrvatskih vlasti koristio za svoje potrebe tada im je bilo lako, ali sada su protiv njih i EU i Njemačka te većinska i pokradena Hrvatska", izjavio je Kajin.

Vladu i HDZ optužio je da i pred ovogodišnje izbore žele preuzeti kontrolu nad HRT-om, o čemu, kaže, svjedoči i ukidanje televizijskih emisija te prijenosa saborskih sjednica, čime se želi onemogućiti da javnost čuje bilo kakvo kritičko mišljenje na račun vlasti.

"Da se dva mjeseca prije izbora 2007. nisu dogodile promjene na HRT-u, HDZ teško da bi dobio izbore. Pošto 2011. nije 2007., a Jadranka Kosor nije Ivo Sanader, u preuzimanje HRT-a krenulo se godinu dana do izbora", kazao je.

Kajin je istaknuo kako i dalje "100 posto" stoji iza svoje izjave da se gotovo svaka emisija na HTV-u može kupiti, koju je izrekao početkom 2009. sa saborske govornice, a zbog koje ga HRT tuži. Da se emisije na HRT-u kupuju i prodaju, ustvrdio je, DORH-u je potvrdio bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić u istrazi za Fimi mediju, a da se HRT proziva zbog skrivenog reklamiranja i kupovanja emisija znaju, kaže, i novinari te kuće.

Najavljenu novinu u Kaznenom zakonu, po kojemu bi se novinare ponovno moglo zatvorski kažnjavati za klevetu, ocijenio je ozbiljnom prijetnjom novinarstvu, te izvijestio da će IDS za člana Programskog vijeća HRT-a predložiti književnika i kolumnista Antu Tomića.

Novinare je zanimao i njegov stav o optužbama na račun potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa da je kao šef kriznog štaba za istočnu Slavoniju bio odgovoran za ratne zločine u Osijeku.

"Šeks je dovoljno pametan da brine sam o sebi, a imam dojam i da neki iz njegove najbliže blizine danas rade o njegovoj glavi", rekao je Kajin.

(Hina) xtr ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙