FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković se sastao s Jeanne Shaheen

Autor: vmrs
ZAGREB, 2. veljače 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u srijedu u Washingtonu sa senatoricom i predsjednicom Pododbora za europska pitanja u senatskom odboru za vanjske odnose Jeanne Shaheen, priopćio je MVPEI.

Ocijenivši bilateralne odnose odličnima, ministar Jandrković zahvalio je senatorici Shaheen na potpori Hrvatskoj u ulasku u Europsku uniju. Tijekom susreta ministar Jandroković izrazio je nadu da će i dalje jačati gospodarska suradnja sa Sjedinjenim Američkim Državama, napomenuvši kako je 2010. više od 130.000 američkih turista posjetilo Hrvatsku, što je 11 posto više nego 2009.

Jandroković je izrazio zadovoljstvo što će za boravka u SAD-u zajedno s državnom tajnicom Hillary Clinton potpisati sporazum o zračnom prometu koji će omogućiti izravne letove između Hrvatske i SAD-a i time povećati broj turističkih dolazaka, kaže se u priopćenju.

Jandroković je izrazio nadu da će američki investitori pojačati ulaganja u Hrvatskoj. Bilo je riječi i o stanju u jugoistočnoj Europi, posebno o političkom stanju i teškoćama u uspostavi vlasti u Bosni i Hercegovini. Pritom je ministar Jandroković istaknuo važnost jednakopravna položaja hrvatskog naroda za stabilnost BiH i regije.

Sugovornici su se složili kako je euroatlantska perspektiva jugoistoka Europe rješenje za dugoročan mir i stabilnost tog područja.

U tom kontekstu naglasio je i važnost hrvatsko-američkog regionalnoga trgovinskog i investicijskog foruma u Dubrovniku u početku travnja ove godine. Konferencijom će se na poseban način odati počast Ronu Brownu, američkom ministru gospodarstva, u povodu 15. obljetnice njegove tragične pogibije u blizini Dubrovnika.

U popodnevnim satima ministar Jandroković sastat će se sa zastupnikom i predsjednikom Pododbora za Europu i Euroaziju Odbora za vanjske poslove Zastupničkog doma Danom Burtonom, senatorom Markom Begichem te posebnom savjetnicom američkog predsjednika i višom direktoricom za europska pitanja u Vijeću za nacionalnu sigurnost Elizabeth Sherwood-Randall.

(Hina) xvm/xpp ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙