FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mario Nobilo u Baden-Wuerttembergu

Autor: vmrs
ZAGREB, 28. siječnja 2011. (Hina) - Državni tajnik Mario Nobilo predvodio je hrvatsko izaslanstvo na šestoj sjednici Mješovite komisije Republika Hrvatska – Baden-Wuerttemberg u četvrtak i petak u njemačkom gradu Bad Mergentheimu gdje je razgovarao o bilateralnoj suradnji Hrvatske i Baden-Wuerttemberga, o suradnji u okviru Dunavske strategije te o aktualnom stanju hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Izaslanstvo njemačke savezne pokrajine Baden-Wuerttemberga predvodio je Wolfgang Reinhart, ministar za savezna i europska pitanja Baden-Wuerttemberga.

Na sjednici Mješovite komisije koja je osnovana 2005. sudjelovalo je osamnaest predstavnika hrvatskih ministarstava i drugih institucija koji su se kroz rad u radnim skupinama sa svojim njemačkim partnerima bavili dosadašnjim i budućim projektima suradnje. Glavna područja suradnje između Hrvatske i Baden-Wuerttemberga pitanja su unutarnje sigurnosti, gospodarstva, turizma, poljoprivrede i šumarstva, vodnog gospodarstva, zaštite okoliša, školstva, znanosti i kulture te partnerstva gradova, kaže se u priopćenju.

Državni tajnik za politička pitanja Mario Nobilo održao je i bilateralni sastanak s ministrom za savezna i europska pitanja Baden-Wuerttemberga Wolfgangom Reinhartom. Osim o bilateralnoj suradnji Hrvatske i Baden-Wuerttemberga, razgovarali su o suradnji u okviru Dunavske strategije te o aktualnom stanju hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom, te o nastojanju da se oni završe do kraja mađarskog predsjedanja Unijom u prvoj polovici 2011.

(Hina) xvm/xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙