FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski državljani u Egiptu nisu zatražili pomoć

Autor: vkla
ZAGREB, 28. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatski državljani koji stalno i privremeno borave u Egiptu, u kojemu traju veliki prosvjedi, dosad nisu zatražili konzularnu pomoć, potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) u petak.

"U Egiptu stalno boravi 30-ak hrvatskih državljana, a 10-ak privremeno. Nitko od njih nije zatražio konzularnu pomoć. Za sada nemamo takvih zahtjeva", potvrđeno je za Hinu iz Ureda ministarstva za odnose s javnošću.

Ministarstvo je preporuku za putovanja u Egipat diglo na višu razinu te zbog "nestabilnog sigurnosnog stanja uzrokovanog prosvjedima i demonstracijama u Kairu i drugim dijelovima Egipta trenutno ne preporučuje putovanje u tu zemlju",

U preporuci MVPEI-a stoji da je u petak došlo do "daljnje eskalacije prosvjeda i demonstracija diljem zemlje", a posebice je do žestokih sukoba došlo između policije i demonstranata na Trgu Tahrir u Kairu.

Također, navodi ministarstvo, prosvjedi i demonstracije uz sukobe sa snagama sigurnosti zahvatili su područja diljem Egipta, uključujući Suez, Rafah, te područje Delte Nila i Gornjeg Egipta. MVPEI upozorava i da je u Egiptu zbog sigurnosnih mjera trenutno otežana ili potpuno onemogućena uporaba mobilnih telefonskih uređaja i interneta.

(Hina) xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙