FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povelju potpisalo još deset gradova

Autor: nkal
VARAŽDIN, 2. veljače 2011. (Hina) - Još deset hrvatskih gradova danas je u Varaždinu potpisalo Povelju o pristupačnosti javnih prostora osobama s invaliditetom, čime se broj gradova potpisnika povećao na 50.

Povelju koja je dio projekta "Pravo na život u zajednici: Socijalno uključivanje i osobe s invaliditetom" u Hrvatskoj provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

Povelju su danas potpisali gradonačelnici Varaždina, Ivanca, Lepoglave, Ludbrega, Novog Marofa, Varaždinskih Toplica, Donje Stubice, Đurđevca, Murskog Središća i Preloga.

Zamjenik stalne predstavnice UNDP-a Alessandro Fracassetti rekao je da je vrlo zadovoljan što može vidjeti da je u gradovima mnogo toga učinjeno i pokrenuto kako bi se poboljšao život osoba s invaliditetom, od postavljanja rampi i dizala do pristupa javnim ustanovama.

Najprije smo morali ukloniti mentalne barijere, a sada ispravljamo arhitektonske, istaknuo je predsjednik Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina Ivan Vujec. Upozorio je da je i dalje najveći problem osoba s invaliditetom njihovo zapošljavanje.

Povelja o pristupačnosti javnih prostora osobama s invaliditetom potpisuje se od kraja rujna 2009. godine. UNDP očekuje da će tu povelju potpisati i ostalih 77 gradova, a potporu će dobiti pri primjeni rješenja te ustrajanjem da svi segmenti društva odrade svoj dio posla prema Nacionalnoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine, rečeno je danas u Varaždinu.

(Hina) xnkal ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙