FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pravobraniteljica Slonjšak pohvalila Veliku Goricu

Autor: mbuj
ZAGREB, 27. siječnja 2011. (Hina) - Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak razgovarala je s gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem o provođenju strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom, priopćio je danas ured velikogoričkoga gradonačelnika.

Slonjšak je istaknula kako druge gradove u Hrvatskoj ne može pohvaliti kao Veliku Goricu, koja je svijetli primjer brige i odnosa prema osobama s invaliditetom, navodi se u priopćenju.

"Puno se radi u Velikoj Gorici. Osobe s invaliditetom imaju sposobnosti i znaju kao i svi ostali, treba im samo pružiti priliku. Treba im pomoći i njihov glas se mora čuti. Grad Velika Gorica to prepoznaje", naglasila je pravobraniteljica Slonjšak.

Gradonačelnikov savjetnik za osobe s invaliditetom Darko Matić istaknuo je kako je Velika Gorica na provođenju strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom učinila mnogo. "Posebno smo ponosni na kupnju vozila za prijevoz osoba s invaliditetom te na dvoranu i teretanu koje su otvorene u prostorijama Osnovne škole Eugena Kumičića", rekao je.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić izrazio je zadovoljstvo što je strategija za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom donesena i prije njegova mandata.

"Godinu i pol sam na mjestu gradonačelnika", rekao je Dražen Barišić i dodao da su u tom razdoblju učinili dosta – uklonili arhitektonske barijere, uveli zvučne semafore, postavili "linije vodilje" za slijepe u Osnovnoj školi Eugena Kumičića i u Domu zdravlja te kupili specijalni kombi za prijevoz osoba s invaliditetom. "Uvijek se može više, i to nam je cilj i zadaća da nastavimo u započetom smjeru", poručio je velikogorički gradonačelnik.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak sastala se u Velikoj Gorici i s članovima povjerenstva za osobe s invaliditetom te s ravnateljima škola i ustanova, a zatim je posjetila uređenu dvoranu za osobe s invaliditetom i susrela se sa slijepim učenicima iz Osnovne škole Eugena Kumičića Kristinom Krsnik i Markom Cavrićem.

(Hina) xpp/xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙